Єпархія

Святителю Миколаю, моли Бога за нас

sv Mikolay«Свята наша Церква єдина з усіх Церков живе за законами соборноправності й відстоює це святе право віруючого люду обирати собі пастирів і архієреїв, й тому тільки вони входять у кошару до овець дверима, а не перелазять через огорожу, як про те говорить наш Господь Ісус Христос», – архієпископ Харківський і Полтавський Афанасій (Шкурупій).

Детальніше... Святителю Миколаю, моли Бога за нас

 

Страдницька доля вмч. Варвари – як доля України

vmVarvara«Свята Варвара великомучениця тяжко постраждала за Христа і віру в єдиного Бога – її катував навіть рідний батько, який, врешті, власноруч і скарав її на смерть. Саме мученицька смерть святої Варвари, її люті страждання, прихиляли ще в давні часи серця українців і вони віддавали мужній дівчині шану в іконах, розписах та найменуваннях безлічі церков по всій Україні», – архієпископ Харківський і Полтавський Афанасій (Шкурупій).

Детальніше... Страдницька доля вмч. Варвари – як доля України

   

І в цьому наша сила

apAndyi«Апостоли, це ті люди, які побачили в Ісусі Христі щось таке, що відгукнулося в їхніх серцях і заради чого вони, все покинувши, – сім’ї, дім, роботу, пішли за Ним до останку. Їх було небагато, всього лише дванадцять, а згодом до них приєдналося ще сімдесят із усього ізраїльського народу. Тоді Христос сказав: «Ідіть за Мною» і дванадцять пішли, а всі інші – кілька тисяч, розійшлися по своїх справах. Щось нині ми бачимо й серед нашого народу сьогодні все менше й менше йде за Христом на служіння Богу й людям, і це біда всього українського суспільства», – архієпископ Афанасій (Шкурупій).

Детальніше... І в цьому наша сила

   

Будувати власне життя на міцній основі

BM Znamen«Слухаючи Боже Слово, читане з Євангелії на богослужіннях, чи читане вдома під час духовної розради, ми повинні розмислювати над тим, про що говорить нам Господь, бо то безцінна наука життя. І сьогоднішня розповідь із Євангелії тому підтвердження. Який же висновок ми можемо зробити з цієї розповіді? А те, що коли нас перемагає зло, входячи в нашу душу гріхом, а відповідно і в тіло недугою, то лише Бог має силу позбавити нас від тієї біди», – архієпископ Афанасій (Шкурупій).

Детальніше... Будувати власне життя на міцній основі

   

Увійти до храму як у Царство Боже

Vved BM«Перша сходинка Божого храму, на який ступила Діва Марія в три роки свого віку, це як хрещення – перша ступінь спасіння, від якої починається відлік життя особистості в Христі Ісусі, Господі неба і землі. І як долала вона сходинку за сходинкою, наближаючись до входу в дім Божий, так і ми долаємо свій шлях, визначений для кожного, щоб у підсумку увійти в Царство Боже, як увійшла до Святого святих Діва Марія», – архієпископ Афанасій (Шкурупій).

Детальніше... Увійти до храму як у Царство Боже

   

Сторінка 1 з 68

Пошук

Публікації


<листопада 2018>
ПНВТСРЧТПТСБНД
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Банер